Візія Миколи Левитського ролі Росії, Польщі та країн Західної Європи в історії України - Даниленко, В. (Краєзнавство, 2020)
Висвітлено погляди М.В. Левитського на роль Росії, Польщі та країн Західної Європи у формуванні української державності й української нації. Крізь призму документів радянських спецслужб і публіцистичних рукописних праць показано його особистість як патріота, палкого прихильника розвитку незалежної України у колі європейських народів.