Краєзнавча діяльність видавництв Волинської області - Бундак, О. (Краєзнавство, 2020)
У статті, на основі доступного опублікованого матеріалу, здійснено аналіз видавничої активності волинських видавництв щодо видруку різножанрової літератури краєзнавчого характеру. Державний сектор на Волині представлений видавництвами: Волинське обласне редакційно-видавниче підприємство «Надстир’я», редакційно-видавничими відділами «Волинська обласна друкарня», «Ковельська міська друкарня», структурним підрозділом ВНУ ім. Лесі Українки редакційно-видавничим відділом «Вежа» (яке нині припинило своє функціонування) та структурним підрозділом ЛДТУ інформаційно-видавничим відділом. Недержавний сектор охоплює низку видавничих структур, серед яких ПВД «Твердиня», «Ініціал», «Медіа», «Волинські старожитності», мистецька агенція «Терен», «Ключі», місійна книжкова фабрика «Християнське життя», «Мінотавр» тощо. Виокремлено ряд напрямків, які характеризують видання краєзнавчого характеру: історія міст та містечок історичної та сучасної Волині; історія Волині в іменах, Волинь у війнах та революціях, українсько-польське протистояння, етнографія, фольклор, археологія, культура, політична історія Волині в різні історичні відтинки часу тощо. Серед видавництв найбільшу кількість краєзнавчого матеріалу віддруковано «Надстир’ям», ПрАТ «Волинська обласна друкарня»,«Твердиня» та РВВ«Вежа».