Постать Тараса Шевченка у життєтворчості Володимира Забаштанського - Крупка, В. (Філологічний дискурс, 2015)
У статті розглянуто художній світ Володимира Забаштанського, що своїми витоками сягає Шевченківської традиції. З’ясовано, що постать Тараса Шевченка є першорядною мистецькою домінантою поезії Володимира Забаштанського, оскільки саме завдяки творчим постулатам його генія, в осерді яких лежать громадянсько-етичні імперативи, формувалася життєтворчість поета-шістдесятника.