Дмитро Яворницький – популяризатор творчості Тараса Шевченка - Руснак, І. (Філологічний дискурс, 2015)
У статті розглянуто літературно-критичну і публіцистичну творчість Дмитра Яворницького, присвячену творчості Тараса Шевченка, популяризаторську діяльність ученого. Авторка також охарактеризувала маловідому поетичну спадщину митця, наскрізь пройняту шевченківськими мотивами й образами.