Описи пам’ятників Тарасові Шевченку як інтерпретація духовного стану світу (на матеріалі мемуарів Уласа Самчука) - Руснак, С. (Філологічний дискурс, 2015)
У статті розглянуто поетику прозових описів в документальних творах У. Самчука. Автор довів, що описи пам’ятників Тарасові Шевченку в мемуарах прозаїка виконують роль композиційних прийомів, допомагають моделювати внутрішньотекстові зв’язки, створюють емоційний малюнок зображуваного.