Синтез поглядів і переконань в автобіографічній літературі Докії Гуменної - Швець, Т. (Філологічний дискурс, 2015)
У статті заторкується світогляд Д.Гуменної як процес чуттєвопрактичного ставлення людини до світу і місця митця слова у ньому. Художня творчість освітлює синтез поглядів, переконань, принципів, оцінок, життєві позиції, програми поведінки та діяльності письменниці. В даному досліджені стисло розкрито формування її світогляду, який вплинув на подальшу творчу діяльність.