Метафорична персоніфікація у творчості Максима Рильського: лінгвопоетичний аспект - Філінюк, В. (Філологічний дискурс, 2015)
У статті зроблено спробу розкрити поняття метафоричної персоніфікації. Описано ознаки метафори та персоніфікації як тропів, які функціонують у художніх текстах. Об’єктом лінгвопоетичного аналізу стали поетичні тексти Максима Рильського. Виділено групи метафоричних персоніфікацій, побудовані на поєднанні семантики «явища та об’єкти природи + людина», «просторові поняття + людина», «часові поняття + людина» тощо.