Аналіз і оцінка генетичних ресурсів бука лісового шляхом створення географічних культур - Делеган, І.І. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Об’єкт дослідження – географічні культури бука лісового закладені весною 1995 року, в Страдчівському навчально-виробничому лісокомбінаті (географічна широта 49° 55′, довгота 23° 42′; висота над рівнем моря 330 м.), в рамках Міжнародної програми ЮФРО “Оцінка генетичних ресурсів бука у Європі”. Мета дослідження – визначити збереженість дерев бука лісового різних екотипів в умовах Львівського Розточчя.