О собственных колебаниях системы тонких слоев вращающейся идеальной жидкости - Гажева, И.А. (Нелінійні коливання, 2014)
Розглядається задача малих рухiв системи тонких шарiв обертової iдеальної рiдини, а також задача власних коливань системи, що природним чином виникає пiсля дослiдження початковокрайової задачi у випадку, коли обертання системи вiдсутнє i всi фiзичнi коефiцiєнти є одиничними. Рiвняння i крайовi умови вiдповiдної початково-крайової задачi розглядаються у так званому наближеннi мiлкої води, коли поперечнi розмiри шарiв набагато меншi, нiж їх поздовжнiй розмiр, а рух рiдини в основному вiдбувається у горизонтальному напрямку. Мета роботи полягає в дослiдженнi основного оператора спрощеної задачi, що виникає при вивченнi задачi малих рухiв системи тонких шарiв обертової iдеальної рiдини.