Приближение интегралов Пуассона повторными суммами Валле Пуссена - Ровенская, О.Г.; Новиков, О.А. (Нелінійні коливання, 2010)
Отримано асимптотичнi формули для точних верхнiх меж вiдхилень повторних сум Валле Пуссена на класах iнтегралiв Пуассона. Цi спiввiдношення, за певних умов, забезпечують розв’язок вiдповiдної задачi Колмогорова – Нiкольського для повторних сум Валле Пуссена i класiв iнтегралiв Пуассона. Вказано умови, за яких повторнi суми Валле Пуссена забезпечують кращий порядок наближення, нiж звичайнi.