Does Aquilegia transsilvanica Schur (Ranunculaceae) occur in the Ukrainian Carpathians? - Kobiv, Y. (Український ботанічний журнал, 2012)
На підставі аналізу протологу і лектотипу Aquilegia transsilvanica Schur, а також перегляду гербар ного матеріалу, який представляє рід Aquilegia L. в Українських Карпатах, встановлено, що цей вид не трапляється у вказаному регіоні. Відомості про наявність A. transsilvanica у Чивчинських горах, на Свидовці та в Ґорґанах, подані в деяких українських і російських публікаціях, є хибними і ґрунтуються на неадекватному трактуванні характерних ознак виду.