Перші знахідки в Україні Thecotheus rivicola (Ascobolaceae) - Щербакова, Ю.В.; Джаган, В.В.; Зикова, М.О.; Бороменський, Д.О.; Коломоєць, О.С. (Український ботанічний журнал, 2017)
Повідомляється про знахідки нового для мікобіоти України некопротрофного виду Thecotheus rivicola (Ascomycota, Pezizales). Вид було виявлено на вологій деревині на території національних природних парків "Кременецькі гори" (Тернопільська обл.) та "Черемоський" (Чернівецька обл.). Подано його опис, місцезростання та оригінальні ілюстрації. Проаналізовано різноманіття та поширення видів роду Thecotheus в Україні.