Нові та рідкісні для України види кортиціоїдних грибів - Шевченко, М.В. (Український ботанічний журнал, 2017)
Наведено дані щодо поширення одного нового (Kavinia alboviridis) і двох рідкісних (Sistotrema porulosum, Lobulicium occultum) для України видів кортиціоїдних грибів. Для всіх видів наведені описи, що супроводжуються оригінальними рисунками мікроструктур, а також подана інформація про екологічні особливості, місцезнаходження в Україні та загальне поширення.