Олексій Лаврентійович Липа (1907–1990) - Протопопова, В.В.; Шевера, М.В. (Український ботанічний журнал, 2017)
Український вчений – ботанік, дендролог, паркознавець, педагог, популяризатор науки; доктор біологічних наук (1952), професор (1953), почесний член Українського ботанічного товариства і Українського товаритва охорони природи.