О морфогении гифальных элементов полипороидных и плевротоидных грибов - Змитрович, И.В.; Малышева, В.Ф.; Малышева, Е.Ф. (Український ботанічний журнал, 2010)
Обговорюються питання морфогенії поліпороїдних і плевротоїдних грибів. Заперечуються тези С. Редхеда про реліктову природу склерогіф в агарикоїдних грибів та Е. Корнера — про Hericium-подібний архетип траметоїдних грибів. Продемонстровано трансформаційний ряд від тонкостінних фізалогіф через мерипілоїдні нерегулярно здуті гіфи до кориолоїдних волокноподібних гіфальних елементів.