Три таксона из семейства Aytoniaceae (Marchantiophyta), новые для флоры печеночников Украины - Боровичев, Е.А.; Ныпорко, С.А. (Український ботанічний журнал, 2014)
Наведено три нових для України таксони з родини Aytoniaceae — Asterella lindenbergiana (Corda ex Nees) Lindb. ex Arnell, Mannia androgyna (L.) A. Evans, Reboulia hemisphaerica (L.) Raddi subsp. dioica R.M. Schust., виявлені в результаті критичної ревізії матеріалів порядку Marchantiales, що зберігаються в Гербарії Інституту ботаніки імені М.Г. Холодного НАН України (KW-BH). Наводяться їхні відмінності від близьких видів та розповсюдження в світі. Складено ключ для визначення видів родини, які трапляються в Україні.