Динамика внутренних отображений - Власенко, И.Ю. (Нелінійні коливання, 2011)
Дослiджено властивостi iнварiантних множин динамiчних систем, що породженi внутрiшнiми вiдображеннями. Доведено, що якщо x — неблукаюча точка скiнченнократного внутрiшнього вiдображення, то не лише її додатна траєкторiя O+(x) складається з неблукаючих точок, але й вiд’ємна траєкторiя O−(x) мiстить як мiнiмум одну часткову пiвтраєкторiю, що складається з неблукаючих точок.