Устойчивость и стабилизация семейства псевдолинейных дифференциальных систем - Мазко, А.Г.; Шрам, В.В. (Нелінійні коливання, 2011)
Роботу присвячено розробцi нових методiв аналiзу робастної стiйкостi станiв рiвноваги деяких класiв нелiнiйних диференцiальних систем. Сформульовано достатнi умови стiйкостi нульового розв’язку сiмей псевдолiнiйних керованих систем з невизначеними матрицями коефiцiєнтiв та зворотного зв’язку по вимiрюваному виходу. Розвинуто метод аналiзу стiйкостi за першим наближенням сiм’ї нелiнiйних систем. Застосування отриманих результатiв зводиться до розв’язання систем лiнiйних диференцiальних матричних нерiвностей. Наведено приклад системи стабiлiзацiї подвiйного перевернутого маятника.