Про стійкість положення рівноваги однієї системи з імпульсною дією - Гургула, С.І.; Горгула, В.І. (Нелінійні коливання, 1999)
Вивчається питання стiйкостi тривiального розв’язку лiнiйної однорiдної системи другого порядку з постiйними коефiцiєнтами, яка пiддається iмпульснiй дiї при досягненнi траєкторiєю деякої прямої, що проходить через початок координат.