Оптимальний метод скінченних елементів для областей складної форми (задача Діріхлє для рівняння з еліптичним диференціальним оператором 2-го порядку) - Литвин, О.М.; Носов, К.В.; Трофименко, О.П. (Нелінійні коливання, 1999)
Описано пiдхiд до розв’язання граничної задачi для елiптичного диференцiального рiвняння оптимальним методом скiнченних елементiв (ОМСЕ), в якому базиснi функцiї не задаються наперед, а знаходяться як сталi в методi Рiтца з умови мiнiмiзацiї вiдповiдного функцiонала.