Простейшие дифференциальные уравнения четвертого порядка P-типа - Чичурин, А.В. (Нелінійні коливання, 1999)
Одержано необхiднi умови належностi рiвняння вигляду y^(iv) = P(y''', y'', y', y, x), де P полiном по y''', y'', y', y з аналiтичними коефiцiєнтами по x, до рiвнянь P-типу (будьякий розв’язок таких рiвнянь не має рухомих критичних особливих точок) та видiлено клас рiвнянь P-типу.