О приближенном решении автономной краевой задачи методом Ньютона – Канторовича - Чуйко, С.М.; Бойчук, И.А.; Пирус, О.Е. (Нелінійні коливання, 2012)
Встановлено необхiднi та достатнi умови iснування розв’язкiв автономної нетерової крайової задачi для системи звичайних диференцiальних рiвнянь другого порядку в критичному випадку. Для побудови розв’язкiв нелiнiйної нетерової крайової задачi у критичному випадку запропоновано комбiновану iтерацiйну схему, побудовану з використанням методу Ньютона – Канторовича i технiки найменших квадратiв. Ефективнiсть запропонованої технiки продемонстровано на прикладi аналiзу перiодичної задачi для рiвняння типу Льєнара.