Технічна стійкість нелінійних просторових динамічних станів континуальних систем при їх взаємодії з потоком рідини - Матвійчук, К.С. (Нелінійні коливання, 2002)
Розроблено пiдхiд до дослiдження нелiнiйних багатовимiрних динамiчних процесiв взаємодiї з потоком рiдини рухомих видовжених континуальних систем на базi нелiнiйної просторової теорiї пружностi в поєднаннi з методом порiвняння та з прямим методом Ляпунова. На цiй основi виведено рiзнi за внутрiшнiм змiстом узагальненi системи нелiнiйних рiвнянь руху заданих континуальних процесiв. Встановлено достатнi умови технiчної стiйкостi вiдповiдної просторової несамоспряженої крайової задачi, за допомогою якої характеризується динамiчна поведiнка дослiджуваних систем у потоцi рiдини.