Усереднення нелінійних коливних систем вищого наближення із запізненням - Самойленко, А.М.; Бігун, Я.Й. (Нелінійні коливання, 2002)
Для коливних резонансних систем iз запiзненням на скiнченному вiдрiзку i на пiвосi обґрунтовано метод усереднення за швидкими змiнними. Одержано оцiнки похибки методу, явно залежнi вiд малого параметра.