Про існування T-періодичних розв'язків суттєво нелінійних скалярних диференціальних рівнянь з максимумами - Банцур, Н.Р.; Трофімчук, О.П. (Нелінійні коливання, 1998)
Розглядається питання про існування T -періодичних р о з в ’язків суттєво нелінійних скалярних диференціальних рівнянь з максимумами вигляду x`(t)=f(x(t))+g(max(x(u)))+p(t) t,x є R