Дослідження вимушених коливань у кругових циліндричних ємностях, розділених діаметральною перегородкою - Солодун, О.В. (Нелінійні коливання, 2002)
Розглядаються нелiнiйнi коливання iдеальної нестисливої рiдини в частково заповненому вертикальному пiвкруговому цилiндричному баку. Побудовано наближенi перiодичнi розв’язки для чотиримодової системи, що описує нелiнiйнi коливання у пiвкруговому цилiндричному баку при дiї збурюючої сили у площинi перегородки. Побудовано i дослiджено областi стiйкостi i нестiйкостi розглядуваних фiзичних процесiв. Проведено чисельну реалiзацiю методу та аналiз гiдродинамiчної взаємодiї рiдини та баку. Задача становить iнтерес для вивчення нелiнiйних процесiв у рiдинi при наявностi в баках дiаметральної перегородки .