Про існування і асимптотику періодичного розв'язку виродженої сингулярно збуреної системи диференціальних рівнянь у випадку кратних елементарних дільників - Яковець, В.П.; Акименко, А.М. (Нелінійні коливання, 2002)
Розглядається лiнiйна неоднорiдна сингулярно збурена система диференцiальних рiвнянь з ωперiодичними коефiцiєнтами i тотожно виродженою матрицею при похiднiй. Знайдено достатнi умови iснування i єдиностi ω-перiодичного розв’язку цiєї системи у випадку, коли головна в’язка матриць має кратний спектр. Побудовано асимптотику цього розв’язку.