Майбутнє Садиби Кесслера — романтичний замок чи потворна руїна? (Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, 2009)
Кожна десята пам’ятка в Криму становить загрозу для життя. Про це заявив заступник міністра з будівельної політики та архітектури Крима Степан Лапичак. За його словами, напівзруйновані споруди можуть будь-якої хвилини впасти. Декілька таких аварійно1небезпечних об’єктів є й у Симферополі та його передмістях.