Перспективи селекції хурми гібридної (Diospyros sp.) як плодової культури помірного клімату prospects for the hybrid persimmon (Diospyros sp.) breeding as a fruit crop in the temperate climate - Кравченко, В.П. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Пропонується на геномному рівні розглянути процеси міжвидової гібридизації для поліплоїдних видів хурма віргінська (Diospyros virginiana L.) та хурма східна (Diospyros kaki (L.) Thunb.). Наводяться різні варіанти схрещувань між міжвидовими гібридами, які показу- ють можливість отримання різними шляхами гібридів із подібною геномною формулою, а також пояснюється, чому від схрещувань між менш морозостійкими МВ гібридами можливо вивести більш морозостійкі. Пропонується теоретично ймовірний варіант визначення геном- ного складу МВ гібридів методом проморожування.