Адаптивний потенціал сортів пшениці м’якої озимої залежно від умов вирощування - Базалій, В.В.; Ларченко, О.В.; Лавриненко, Ю.О.; Базалій, Г.Г. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Приведена порівняльна оцінка сортів озимої пшениці останніх двох сортозмін за рів- нем їх екологічної стійкості, конкретизовані деякі критерії адаптивної системи оптимізації сортового складу. Вирощування сортів різного ступеню інтенсивності, генетично і біоло- гічно різнорідних дозволяє ефективно використати агроекологічний потенціал кожного регіону.