Біосинтез каротиноїдів представниками роду Streptomyces - Голембіовська, С.Л.; Остапчук, А.М.; Мацелюх, Б.П. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Каротинсинтезуючі мутанти 4Crt i 4Lcp S.globisporus 1912 здатні до конститутивного синтезу каротиноїдів. Методом ВЕРХ показано, що мутант 4 Crt синтезує лікопін 47% та бета – каротин 22%. Мутант 4Lcp не синтезує бета – каротину, натомість продукує більшу кількість лікопіну – 80%.