Гібридизація ад tritordeum з T. durum та продуктивність гібри- дів F1-F2 в умовах східного лісостепу України - Кабацюра, А.А.; Задорожна, О.А.; Юшкіна, Л.Л. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Наведено результати завязуванння гібридних зерен при проведенні реципрокних схрещу- вань сортів ярої твердої пшениці з АД Tritordeum. Охарактеризовано гібриди F1-2 за озерненістю колосків, продуктивністю, масою 1000 зерен в середньому по прямих і зворот- них комбінаціях. Обгрунтовано можливість одержання повноцінних гібридів АД Tritordeum / T. Durum без застосування біотехнологічних методів.