Характер успадкування стійкості простих гібридів кукурудзи щодо ламкості й вилягання стебла - Опалко, А.І.; Савченко, С.П.; Ковальчук, І.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Вивчали коефіцієнти кореляції і особливості успадкування стійкості проти вилягання стебла простими гібридами кукурудзи. Встановлено, що успадкування стійкості проти вилягання стебла компонентів схрещувань (інбредних ліній) простими гібридами кукурудзи відбувалось як прояв позитивного гетерозису з ефектами наддомінування (21,4–42,9%), повного (21,4–32,2%) і часткового (14,3–17,8%) домінування генів контролю ознак, тоді як на частку проміжного успадкування припадало не більше 3,6 %.