Особливості мейозу у гібридів F₁ кавуна з різною онтогенетичною пристосованістю - Монтвід, П.Ю. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Проведено дослідження цитологічних параметрів мейозу у гібридів F₁ кавуна з різною онтогенетичною пристосованістю. У рослин низькопристосованих гетерозигот виявлено зростання частоти хіазм, нетипових бівалентів, мостів в анафазі І в екстремальних умовах. Зроблено висновок про зниження точності кросинговеру та інтерференції обмінів у гібридів з низькою онтогенетичною пристосованістю.