Довгий шлях на Батьківщину. Життя та творчість Людмили Морозової - Горбунова, Г. (Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, 2009)
Ім’я української художниці-імпресіоністки Людмили Морозової (1907–1997) знане в багатьох країнах світу. Але на Батьківщині впродовж десятиліть її творчість була невідомою навіть серед фахівців. Це й не дивно, адже в буремні роки Другої світової війни опинилася вона на чужині й після довгих років поневірянь поповнила ряди української діаспори у Сполучених Штатах Америки. Л. Морозова — автор численних портретів, автопортретів, сакральних творів, натюрмортів, краєвидів України, Німеччини, США та Греції.