Нові для України та рідкісні види лишайників і ліхенофільних грибів - Капець, Н.В.; Плескач, Л.Ю.; Попова, Л.П.; Федоренко, Н.М.; Літовинська, А.В.; Шершова, Н.В.; Кондратюк, С.Я. (Український ботанічний журнал, 2015)
Наведено повні за зразком «Флори лишайників України» описи чотирьох нових для України видів – Biatorella fossarum (Dufour) Th. Fr., Buelliella lecanorae Suija & Alstrup, Lecanora pannonica Szatala та Polysporina subfuscescens (Nyl.) K. Knudsen & J. Kocourk., а також перелік місцезнаходжень і таксономічні примітки щодо шести рідкісних і нещодавно описаних таксонів (Lichenochora obscuroides (Linds.) Triebel & Rambold, Physcia clementei (Turner) Lynge, Placynthiella oligotropha (J. R. Laundon) Coppins & P. James, Sarcogyne lapponica (Ach. ex Schaer.) K. Knudsen & Kocourk., Thelocarpon epibolum Nyl., Xanthoria polessica S.Y. Kondr. & A.P. Yatzyna).