Як нам рятувати історичний Львів - Пустовалов, С. (Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, 2010)
Львів. Неперевершена архітектурна перлина України. Місто, яке можна вважати одним із чудес України, чиї архітектурні шедеври стоять поруч з шедеврами Праги, Кракова, Кельна, Каркассона. Площа Ринок, міський Арсенал, Порохова вежа, Вірменська церква, Чорна кам’яниця, каплиця Боймів і ще десятки унікальних архітектурних пам’яток, зосереджених в одному місті. Львів — це підручник архітектури, це сама історія України, відтворена у камені. Місто, яке залишено нам у спадок нашими пращурами, людьми багатьох культур, що тут мешкали. Місто, яке ми повинні зберегти для нащадків.