Усмішка, пронесена через усе життя. Олена Григорівна Ромс (25.05.1934-01.03.2013) - Кондратюк, С.Я.; Попова, Л.П.; Федоренко, Н.М. (Український ботанічний журнал, 2013)
1 березня 2013 року після тяжкої тривалої хвороби на 79-му році життя не стало відомого українського ліхенолога, визнаного у світі фахівця з порошко- плідних лишайників, кандидата біологічних наук Олени Григорівни Ромс.