“Твори Собачко-Шостак — золота сторінка в історії українського мистецтва". До 125-річчя від дня народження - Шестакова, О. (Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, 2010)
Серед славетних імен українських народних митців ХХ ст. ім’я Ганни Собачко-Шостак посідає особливе місце. Творчість народної майстрині — унікальне явище не лише в історії української, а й світової культури. Художник яскравого індивідуального само! вияву, вона віртуозно володіла лінією, ритмом, кольором. Образи її композицій співзвучні сьогоденню й водночас пов’язані із прадавніми пластами народної культури.