Энергетический анализ основного состояния трехвершинной модели Поттса - Бабаев, А.Б.; Муртазаев, А.К.; Кассан-Оглы, Ф.А. (Физика низких температур, 2018)
Проведено енергетичний аналіз основного стану трьохвершинної моделі Поттса на трикутній гратці з урахуванням перших та других найближчих сусідів з величинами взаємодії J₁ та J₂. На основі чисельного експерименту виявлено діапазони існування впорядкованих та неврегульованих фаз у спінових структурах, які описано цією моделлю з величинами взаємодії J₁ < 0, J₂ < 0 та J₁ > 0, J₂ < 0.