II міжнародна наукова конференція «Містико-езотеричні рухи в теорії і практиці» (Історія. Психологія. Філософія) - Завгородній, Ю.Ю. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2009)
23–24 жовтня 2008 року в Російській християнській гуманітарній академії (РХГА, Санкт-Петербург) відбулася друга міжнародна наукова конференція «Містико-езотеричні рухи в теорії і практиці» (Історія. Психологія. Філософія). Співорганізаторами конференції виступили: РХГА, Інститут філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, Санкт-Петербургське філософське товариство, Український філософський фонд, кафедра філософії і культурології Сходу Санкт-Петербургського державного університету та фонд «Далекий Схід» (Київ).