Професору Вірі Вікторівні Протопоповій – 85 - Шевера, М.В.; Тимченко, І.А.; Зав'ялова, Л.В.; Васильєва, Т.В.; Андрик, Є.Й.; Когут, Е.І.; Целька, З.; Заліберова, М.; Маєкова, Я. (Український ботанічний журнал, 2018)
У березні 2018 р. видатному українському ботаніку, лауреату державної премії України у галузі науки і техніки та премії НАН України імені М.Г. Холодного, почесному члену Українського ботанічного товариства, доктору біологічних наук, професору Вірі Вікторівні Протопоповій виповнилося 85 років від дня народження.