Amicalia desideria. До 70-річчя доктора біологічних наук, професора Лідії Олексіївни Тасєнкевич - Чернобай, Ю.М.; Калінович, Н.О.; Марискевич, О.Г.; Хміль, Т.С.; Шиян, Н.М. (Український ботанічний журнал, 2018)
Кременеччина – славна українська земля, що подарувала світу плеяду діячів культури, мистецтва, літератури, науки, релігії, військової справи тощо. Для будь-якого ботаніка цей куточок України неодмінно асоціюється з іменами Вілібальда С.Й.Г. фон Бессера та Антонія Л. Анджейовського, котрі увіковічнили його у назвах рослин і в численних гербарних зразках, які зберігаються в колекціях різних країн. І саме тут, у Кременці, 19 лютого 1948 р. народилася відомий фахівець з флористики, фітоценології, фітогеографії, охорони природи, гербарної справи, історії ботанічної науки, педагог, доктор біологічних наук, професор Лідія Олексіївна Тасєнкевич.