Фітоценолог і захисник природи за покликанням (до 60-річчя з дня народження професора Сергія Юрійовича Поповича) - Якубенко, Б.Є.; Григорюк, І.П.; Устименко, П.М.; Дубина, Д.В.; Стойко, С.М. (Український ботанічний журнал, 2018)
28 лютого 2018 р. виповнилося 60 років з дня народження відомого ботаніка та природоохоронця, доктора біологічних наук, професора, завідувача кафедри декоративного садівництва та фітодизайну Національного університету біоресурсів і природокористування України Сергія Юрійовича Поповича.