Світлій пам’яті Ярослава Івановича Мовчана (11.08.1957 – 18.09.2017) - Дубина, Д.В.; Безусько, А.Г.; Безусько, Л.Г.; Вакаренко, Л.П.; Олешко, А.М. (Український ботанічний журнал, 2018)
Восени 2017 року несподівано пішов з життя видатний учений, справжній патріот України, активний громадський діяч, учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС Ярослав Іванович Мовчан – завідувач лабораторією екобезпеки Національного авіаційного університету, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки (2005 р.), доктор біологічних наук, професор.