Втрата європейської ліхенології Іван Пішут (Ivan Pišut) (13.03.1935 – 14.12.2017) - Кондратюк, С.Я. (Український ботанічний журнал, 2018)
У грудні 2017 року на 82-му році життя не стало відомого словацького ліхенолога, педагога та діяча з охорони рослинного світу, фундатора ліхенологічного гербарію в історико-краєзнавчому музеї м. Братислави (BRA), невтомного видавця ексикат словацьких лишайників, засновника словацької ліхенологічної школи, великого знавця гір, чуйної та доброї людини Івана Пішута.