Вплив гаметного добору у культурі пиляків in vitro на мінливість ознак продуктивності ліній подвоєних гаплоїдів ярого ячменю - Білинський, О.В.; Кущенко, О.О. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Досліджено мінливість ознак продуктивності і якості зерна у популяції ліній подвоєних гаплоїдів ярого ячменю, одержаних методом культури пиляків на основі гібридів сортів з контрастною здатністю до андрогенезу in vitro. Виявлено тенденцію переважного успадкування лініями гібридного походження комплексу ознак батьківської форми з більш високими показниками гаплопродукції, прояв якої залежав від агрометеорологічних умов у період вегетації.