Гомеобоксні гени, як можливі мішені дії екзогенних ДНК при отриманні нових форм жита. 2.Закономірності дії екзогенних ДНК при селекції короткостеблових форм диплоїдного жита - Потопальський, А.І.; Юркевич, Л.Н.; Кацан, В.А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
При дії препаратів екзогенних ДНК рослинного та тваринного походження на проростаюче насіння озимого диплоїдного жита сорту Житомирське індуковано домінантну моногенну мутацію короткостебловості. Водночас із короткостебловістю, в отриманих лініях рослин спостерігали комплекс змін, які сприяють підвищенню врожайності жита.