Дослідження ступеню гомології мРНК при нормальному і стимульованому регуляторами росту рослин - Циганкова, В.А.; Гутинська, Г.О. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Методом ДОТ-блоттінгу кДНК контрольних рослин з кДНК рослин сої на стадії цвітіння, одержаних із насіння, обробленого препаратами мікробіологічного походження, виявлено відсоткові розбіжності між популяціями мРНК контрольних та дослідних рослин. Зроблено висновок, що підсилення онтогенезу рослин за допомогою різних регуляторів росту досягається шляхом активації неоднотипових груп генів.