Доцільність використання природних сорбентів для зняття мутагенних фонів водних зразків, відібраних поблизу смт.Соснівка Львівської області - Боднар, Л.С.; Горбулівська, С.М.; Щербаков, С.М.; Боднар, І.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Вивчена генотоксична активність водних стоків породних відвалів Центральної збагачувальної фабрики смт. Соснівка Львівської області та виявлена доцільність використання природного сорбенту глауконіту для зняття мутагенної активності.